فیزیوتراپی در فتق دیسک گردن

فیزیوتراپی در فتق دیسک گردن

فتق دیسک گردن

فتق دیسک گردن یا اصطلاحا دیسک گردن در اثر فشار به مهره های گردن, حرکت ناگهانی و چرخشی شدید سر و نیز قرار گرفتن گردن در وضعیت های نامناسب به وجود می اید.

علامت ها و نشانه ها

فتق دیسک گردن می تواند انواع مختلفی از درد را ایجاد کند یا هیچ علامتی نداشته باشد.

درد می تواند در ناحیه گردن بازو و یا دست ایجاد شده و دردی شبیه به برق گرفتگی ایجاد کند که در همین نواحی منتشر می شود.گاهی ممکن است بی حسی یا ضعف در دست وجود داشته باشد.فتق دیسک گردن ممکن است در اثر ضربه یا اسیب به گردن ایجاد شودو علائم معمولا خود به خود شروع می شود.

بسته به این که کدام دیسک دچار بیرون زدگی شده و کدام عصب درگیر و ملتهب شده است علائم می تواندمتفاوت باشد.

به ندرت درد, سوزن سوزن شدن, بی حسی و یا ضعف می توانددر هر دو بازو یا پایین بدن در صورت اسیب نخاعی وارد شود.از دست دادن کنترل ادرار و مدفوع نیز نادر امادر موارد شدید ممکن است.

دلائل فتق دیسک

  • تخریب دیسک در طول زمان: با افزایش سن دیسک به طور طبیعی هیدراتاسیون خود را از دست می دهد و انعطاف پذیری و دوام کمتری دارد.ترک و پارگی در دیسکی که محتوای اب کمتری دارد به احتمال زیاد ایجاد می شود.
  • ضربه: ضربه مستقیم به ستون فقرات میتواند باعث پارگی یا فتق دیسک شود.  

علل کمتر شایع فتق دیسک ممکن است مانند اختلالات بافت همبند یا ناهنجاری هایدیگر در ستون فقرات باشد.

فیزیوتراپی در فتق دیسک گردن

درد ناشی از فتق دیسک گردن معمولا با درمان های غیر جراحی قابل کنترل است.درمان های اولیه ممکن است شامل یک دوره کوتاه استراحت, داروهای ضد درد و فیزیوتراپی برای بهبود قدرت, انعطاف پذیری و حالت درست گردن است.

ضعف عضلات گردن  و حالت نامطلوب گردن فشار بیشتری بر ستون فقرات گردنی و دیسک ان وارد می کند

تمرینات تقویتی و کششی گردن ممکن است به تسکین درد کمک کند و برخی تمرینات به حفظ و وضعیت صحیح گردن کمک می کند.

تمرینات

  1. صاف کردن گردن:روی تخت دراز کشیده و قسمت انتهایی گردن خود را در راستای لبه تخت قرار دهید.به ارامی سر خود را به عقب پایین بیاورید بگذارید اویزان شود . این وضعیت را برای 5 تا 10 ثانیه نگه دارید.15 تا 20 بار تکرار کنید.
  2. صاف کردن گردن با بالا بردن سر:روی شکم روی تخت دراز کشیده در حالی که بازو ها را در کنار خود قرار داده اید و سر اویزان است به ارامی سر خود را بالا بیاورید و این وضعیت را برای 5 تا 10 ثانیه نگه دارید.15 تا 20 بار تکرار کنید.
  3. جمع کردن گردن:به پشت دراز کشیده و سر خود را روی تخت بگذارد و دست ها را در کنار خود قرار دهید.چانه خود را به سمت قفسه سینه بکشید. این موقعیت را برای 5 تا 10 ثانیه نگه داشته و 15 تا 20 بار تکرار کنید.
  4. عقب کشیدن شانه:در حالی که بازوها را در کنارتان قرار داده اید بنشینید یا بایستید.ارنج ها را تا 90 درجه خم کنید. شانه های خود را به سمت پایین و عقب بیاورید و پشت بازو ها را به سمت دیوار فشار دهید و تیغه های شانه خود را به هم فشرده کنید.
  5. خم کردن گردن به طرفین: نشسته و شانه های خود را ریلکس کرده و به ارامی سر خود را به یک طرف خم کنید به طوریکه انگار قصد دارید گوش خود را به شانه نزدیک کنید.این حالت را به مدت 30 ثانیه نگه دارید سپس استراحت کنید.3 تا 5 بار در طول روز این حرکت را تکرار کنید.

نظر خود را بنویسید