فیزیوتراپی چیست؟
فیزیوتراپی یک نوع روش درمانی است که بر علم حرکت تاکید دارد. این روش درمانی با هدف بازگشت، حفظ و کسب بیشترین میزان حرکت، عملکرد و سلامتی کلی بیماران انجام میشود.
فیزیوتراپی به توانبخشی فیزیکی، جلوگیری از آسیب و همچنین به سلامت و فیتنس بدن بیماران کمک میکند. و همچنین نکتهی جالب توجه این است که باعث مشارکت شما در بهبودیتان میشود!
تخصص فیزیوتراپیستها چیست؟
فیزیوتراپیستها علم حرکت را مطالعه میکنند. آنها میتوانند ریشه و دلیل اصلی درد را پیدا کنند و درمان نمایند.
چه زمانی باید به فیزیوتراپی مراجعه کنم؟
در صورتی که آسیب یا درد مزمنی دارید که در زندگی روزانهی شما و عملکرد و حرکاتتان تاثیر میگذارد بهتر است به فیزیوتراپی مراجعه کنید.
پزشک ممکن است شما را بعد از جراحیهایی مثل تعویض مفصل زانو و همچنین پارگی رباط صلیبی به فیزیوتراپی ارجاع دهد. همچنین در مواردی مانند حملهی قلبی یا سکتهی مغزی نیز پزشک بیماران را به فیزیوتراپی ارجاع میدهد.
فیزیوتراپیستها چه مشکلاتی را درمان میکنند؟
فیزیوتراپیستها هم بر پیشگیری و هم بر توانبخشی تاکید دارند. درمان میتواند برای مشکلاتی که توسط آسیب، بیماری یا ناتوانی ایجاد میشوند موثر باشد. چند مثال:
- درد گردن و کمر که توسط مشکلات اسکلتی عضلانی ایجاد میشود.
- مشکلات در استخوانها، مفاصل، عضلات و لیگامانها به عنوان مثال آرتریت و همچنین اثرات بعد از قطع عضو
- مشکلات ریوی از جمله آسم
- ناتوانی در نتیجهی مشکلات قلبی
- مشکلات لگنی از جمله مثانه و مشکلات رودهای مربوط به زمان تولد
- مشکلات بیاختیاری ادارای و مشکلات عضلات کف لگن
- از دست دادن حرکت در نتیجهی آسیب به مغز و ستون فقرات یا در نتیجهی بیماریهایی مانند پارکینسون و ام اس
- خستگی، درد، تورم، سفتی و از دست دادن قدرت عضلات برای مثال در حین درمان سرطان
چه تکنیکهایی در فیزیوتراپی استفاده میشود؟
الکتروتراپی:
شامل تنس (تحریک الکتریکی اعصاب)، لیزردرمانی، اولترا سوند، شاک ویو، دیاترمی و... میشود. در الکتروتراپی از دستگاها و جریانهای مختلفی به منظورهای متفاوت استفاده می شود. به عنوان مثال در کاهش التهاب، کاهش درد، بازآموزی حرکت و همچنین تقویت عضلات کاربرد دارند.
درمانهای دستی:
شامل مبیلیزاسیون و منیپولاسیون مفاصل، تمرینهای مقاومتی، کشش و همچنین ماساژ درمانی میشود. فیزیوتراپیستها در این زمینه دارای مهارتهای بالا و متمایزی هستند. فیزیوتراپیست به وسیلهی تکنیک های مختلف دستی می تواند باعث کاهش درد، رفع اسپاسم عضلات، بازگشت طول طبیعی عضلات و ... شود.
تمریندرمانی:
شامل تقویت عضلات، آموزش نحوهی صحیح نشستن و انجام کارهای روزانه و همچنین کشش و تمرینات قلبی عروقی میشود. فیزیوتراپیست برنامهی دقیق تمرینی را متناسب با مشکل بیمار به او ارائه میدهد و برای او تمرین های مختلفی را برای انجام در خانه و همچنین محل کار تجویز می کند. فیزیوتراپیست همچنین نحوه ی صحیح انجام فعالیت های روزانه را متناسب با کار فرد به او پیشنهاد می کند تا از بروز مشکلات و آسیب به بدن پیشگیری کند.
مهارتها و تکنیکهای فیزیوتراپیستها در این سه مورد خلاصه نمیشود و دارای مهارتهای گسترده و کاربردی ای می باشند. به عنوان مثال استفاده از سوزن خشک برای درمان گرفتگی های عضلانی، استفاده از کینزیو تیپ و همچنین آب درمانی نیز از جملهی این موارد هستند. فیزیوتراپیست با توجه به مشکل بیمار تکنیکها و مداخلات لازم را انجام میدهد.
در جلسات درمانی فیزیوتراپی چه انتظاراتی داشته باشم؟
جلسات درمانی شما منحصر به خود شماست و بسته به مشکل شما و نیازهای شما متفاوت میباشد. در مجموع روند درمان بدین گونه است:
- فیزیوتراپیست از شما تاریخچهای کامل از مشکل میگیرد.
- فیزیوتراپیست شما را ارزیابی کرده و مشکل شما را تشخیص میدهد.
- شما برنامهی درمانی مشخصی را دریافت میکنید که اهداف مشخصی را برای شما تعیین کرده است.
- هر جلسه فیزیوتراپیست برای شما از دستگاههای مورد نیاز متناسب با مشکلتان استفاده کرده و همچنین تمرینات و حرکات مختلفی را برای شما تجویز میکند.